Baker Hansen

Takie scones,  tak naprawdę nie wiadomo czy to bardziej ciastko czy bułka.

Dawno ich nie jadłam, a te, które pamiętam nie należały do najlepszych, za suche i przepełnione proszkiem do pieczenia. Jednak te w Baker Hansen to zupełnie inna historia. Cytrynowy posmak i żurawina sprawiły, że ten na pozór bardzo prosty wypiek, stał się idealnym słodko – kwaśnym dodatkiem do sobotniej fiki.

baker

foto : attitydinkontinens

Mam ochotę poeksperymentować i znaleźć swój ulubiony smak. Chyba zacznę od tych.

A jakie scones Wy lubicie najbardziej?

PS. W okresie przedświątecznym w Baker Hansen oprócz tradycyjnych pierniczków można kupić też orkiszowe i bezglutenowe. Może to wariacja również do wykorzystania w polskiej kuchni?

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s