Green Kitchen Stories

Znacie Green Kitchen Stories?

David jest wegetarianinem od 15 roku życia, ale zajadając się głównie pizzą, makaronem i chlebem zdecydowanie mógł obalić mit, jako, że każdy wegetarianin żyje zdrowo i zielono.

Louise natomiast nie rezygnowała zupełnie z mięsa, ale za to zawsze wybierała swój jadłospis ostrożnie i rozważnie.

 

GKS_portrait

Oboje mieszkają ze swoją córką Elsą w Sztokholmie i porzuciwszy złe nawyki, łączą siły i pomysły na co dzień prowadząc bloga z wegetariańskimi przepisami (w tym mnóstwo wegańskich!).

Warto też wspomnieć, że aż 90% z nich jest bezglutenowa!

W swojej książce przemycili też trochę skandynawskiej tradycji. Znajdziecie tam więc Danish rye bread, a także Swedish hash pan, których nigdy nie powinno zabraknąć w skandynawskiej spiżarni!

photo (10)

Reklamy

One thought on “Green Kitchen Stories

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s